Participatieproces

Ontwerp inrichting omliggend gebied onderdoorgang Vierpaardjes

Het komende jaar bouwt aannemer Mobilis verder aan de onderdoorgang Vierpaardjes. Wanneer deze klaar is (in de tweede helft van 2025) gaat aannemer Dura Vermeer aan de slag met het opnieuw inrichten van het omliggende gebied. Daarvoor zijn al enkele richtlijnen en kaders bepaald. Tijdens een participatieproces maakt het projectteam samen met omwonenden en belanghebbenden specifieke ontwerpkeuzes.

Hoe ziet het participatieproces eruit?

Omwonenden en belanghebbenden zijn per brief uitgenodigd om de komende tijd mee te denken over de specifieke ontwerpkeuzes binnen de gestelde richtlijnen en kaders. We organiseren drie bijeenkomsten rondom het ontwerp van de openbare ruimte:

Startbijeenkomst. Genodigden krijgen uitleg over het participatieproces: waar ze over mee kunnen denken, hoe ze een bijdrage kunnen leveren, wat al vast ligt en waar nog samen keuzes gemaakt kunnen worden. Na deze bijeenkomst kunnen geĂŻnteresseerden zich aanmelden om in de tweede en derde bijeenkomst verder mee te denken.

Tweede bijeenkomst. Hierin worden mogelijke ontwerpscenario’s gepresenteerd van de verschillende plekken waar ontwerpkeuzes gemaakt kunnen worden. Tijdens deze sessie maken de deelnemers keuzes.

Derde bijeenkomst. Presentatie van het mogelijke ontwerp van de inrichting van de openbare ruimte. Dit ontwerp wordt gebaseerd op de gemaakte keuzes in de tweede bijeenkomst.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het participatieproces? Neem dan een kijkje bij de antwoorden op veelgestelde vragen. Is uw vraag na het lezen van die veelgestelde vragen nog niet beantwoord? Stuur dan een mail naar vierpaardjes@venlo.nl.

Project Vierpaardjes is een samenwerking met