Werkzaamheden en bereikbaarheid overweg Onderste Molen
vrijdag 14 juni 2024

In de week van 29 juni wijzigt de verkeerssituatie bij de overweg Onderste Molen. In dit bericht informeren we u hier over.  

Aanleiding 

Recentelijk heeft u in de informatiefolder kunnen lezen over de geplande treinvrije periode van 14 t/m 16 oktober 2023. Gedurende deze periode  zou er aan beide overwegen gewerkt worden; zowel aan de overweg Vierpaardjes als ook aan de overweg Onderste Molen. Er rijden op dat moment helemaal geen treinen en er vinden 24-uur per dag werkzaamheden plaats. Dit heeft uiteraard grote impact voor de bereikbaarheid van het gebied daaromheen. Na afronding van deze werkzaamheden is er sprake van een nieuwe (tijdelijke) verkeersroute.  

Deze plannen worden nu gedeeltelijk gewijzigd. ProRail gaat de werkzaamheden  aan de overweg Onderste Molen eerder uitvoeren, wat betekent dat ook de gemeente de werkzaamheden aan de kruising eerder moet uitvoeren. Hierdoor  kan de omleiding voor fietsers en voetgangers in oktober beperkt blijven en kunnen zij gebruik maken van de overweg Onderste Molen.  

Werkzaamheden en toegankelijkheid overweg 

Deze werkzaamheden omvatten zowel het aanpassen van de kruising tussen de overweg Onderste Molen en de Willem van Bommelstraat als de werkzaamheden aan de overweg.  

De spoorwegovergang Onderste Molen zal op 29 juni vanaf 15.00 uur tot 23.00 uur voor alle verkeer volledig worden afgesloten.  

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats voor de herinrichting van de Willem van Bommelstraat. Het aanpassen van de kruising naar de overweg Onderste Molen wordt in deze werkzaamheden meegenomen. Wanneer op 29 juni de werkzaamheden aan de overweg plaatsvinden, zullen de werkzaamheden aan de kruising al gereed zijn.  

 

Gewijzigde route 

De aanpassing van de overweg op 29 juni betekent dat het niet meer mogelijk zal zijn om vanuit de Broekestraat/Vierpaardjes af te slaan naar de overweg Onderste Molen. Omdat de werkzaamheden aan de Willem van Bommelstraat dan nog niet geheel zijn afgerond is er een paar weken sprake van een tijdelijke verkeerssituatie. Dit geldt voor zowel automobilisten als fietsers. Vanaf maandag 31 juli 2023 is de definitieve verkeersroute van en naar de overweg Onderste Molen van kracht. Wat dit betekent voor bewoners van de Onderste en Bovenste Molen, bezoekers en leveranciers van Hotel Bilderberg ziet u in onderstaande afbeelding.  

 

Project Vierpaardjes is een samenwerking met