Update: eerste weekend van de afsluiting
dinsdag 16 april 2024

Afgelopen weekend is er dag en nacht hard gewerkt aan de nieuwe onderdoorgang. We praten u graag bij over de werkzaamheden tot nu toe:

• Vrijdag 12 op zaterdag 13 april: start verwijderen van het spoor en het ‘ballastbed’ (de stenen waar het spoor in ligt) om ruimte te maken voor de damwanden.

• Zaterdag 13 april: graven van een bouwkuip. Dit is de locatie waar de voorgebouwde betondekken ingeschoven worden. Alle vrijgekomen grond is opgeslagen op het bouwterrein. Een deel wordt in een later stadium afgevoerd.

• Zaterdag 13 op zondag 14 april: start aanbrengen van de buispalen en damwanden met verschillende damwand- en buispaal-stellingen. Een echte precieze klus, omdat er veel machines aan het werk zijn in een gebied dat ongeveer zo groot is als een half voetbalveld. Op maandag 15 april lopen de werkzaamheden door.

Diverse huishoudens hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om dit weekend ergens anders te overnachten in verband met de verwachtte overlast door geluid en trillingen. Deze dagen en nachten is er beveiliging ingezet. De focus lag op preventie; door vooral heel zichtbaar te zijn in de betreffende straten. Er zijn geen incidenten gerapporteerd.

Het mooie weer en de indrukwekkende werkzaamheden zorgden voor een goed bezochte kijkerstribune. Wanneer je een praatje maakt met bezoekers, merk je hoeveel enthousiaste inwoners er zijn.

Wat gaat er deze week gebeuren?

• De komende dagen wordt de bouwkuip verder ontgraven en de damwanden op hoogte gemaakt.

• Na deze werkzaamheden kan de schuifbaan opgebouwd worden waarover de twee betondekken ingeschoven worden.

• Op donderdag 18 april (ergens in de loop van de dag) starten we met het inschuiven van de spoordekken. Een indrukwekkende operatie die heel precies wordt uitgevoerd.

Benieuwd? Neem een kijkje vanaf de kijkerstribune.

Project Vierpaardjes is een samenwerking met