Nulmeting of bouwkundige opname van de woning
dinsdag 23 juli 2024

Diverse buurtbewoners hebben ons benaderd met de vraag of er bouwkundige opnames (of nulopnames) uitgevoerd gaan worden. In dit bericht geven we u hier meer uitleg over.

Wat is een bouwkundige opname?

Met deze nulmeting wordt de huidige toestand van de woning in kaart gebracht. Dit wordt gedaan door een onafhankelijke partij. Zowel de woning-eigenaar als de aannemer krijgen een kopie van dit rapport. Mocht u in de toekomst dan het vermoeden hebben dat er door de werkzaamheden schade bij u is ontstaan, dan kunnen de betrokken partijen zich beroepen op de nulmeting.

Krijgt mijn huis een bouwkundige opname?

Afhankelijk van het type werkzaamheden kan worden bepaalt binnen welke straal de omgeving er effecten van kan ondervinden. Daarmee kan worden geadviseerd voor welke woningen een nulmeting nuttig kan zijn. Op basis van de geplande werkzaamheden werken beide aannemers met een adviesbureau. Dit bureau bekijkt de werkzaamheden en analyseert binnen welke straal de effecten van deze werkzaamheden zich afspelen. Op basis daarvan brengt het bureau een advies uit voor welke woningen een nulmeting gewenst is. De aannemers geven vervolgens opdracht aan een onafhankelijk bedrijf om deze nulmetingen uit te voeren.

De werkzaamheden voor het project lopen door tot eind 2025. De analyse over welke huizen een nulmeting nodig hebben, wordt gedaan per type werkzaamheden. U kunt daarom tot eind 2025 bericht ontvangen dat een nulmeting voor uw huis benodigd is.

Vermeer Expertise

Zowel aannemer Dura Vermeer als aannemer Mobilis hebben besloten om de nulopnames te laten uitvoeren door Vermeer Expertise B.V. Vermeer Epertise stuurt een brief naar de woningen waar zij opdracht hebben om een nul-opname uit te voeren. Deze brief is dus de manier waarop u hoort dat er voor uw huis een nulopname wordt geadviseerd. Vermeer Expertise heeft ook een folder beschikbaar gesteld over de nulmetingen. Deze kunt u hieronder inzien.

Folder bewonersinfo Vermeer Expertise 2023

Wat als ik zelf een bouwkundige opname wil laten uitvoeren?

Enkele bewoners hebben aangegeven dat ze op eigen initiatief graag een bouwkundige opname uit willen laten voeren. Dit staat u natuurlijk altijd vrij, net als de keuze voor een partij die dit uitvoert. Indien u dit graag door dezelfde partij uit wilt laten voeren, kunt u contact opnemen met dhr. Jos van Ekeris, werkzaam bij Vermeer Expertise. Het tarief van een nulopname begint vanaf € 195,- (excl. BTW). Er is sprake van een staffelkorting vanaf ongeveer 10 woningen. Indien u meer informatie wenst of interesse heeft kunt dat kenbaar maken via e-mail met een bericht naar jvekeris@vermeerexpertise.nl.

Project Vierpaardjes is een samenwerking met