Werkzaamheden stort betondekken Mobilis
dinsdag 23 juli 2024

Brugdekken onderdoorgang

U kunt zich de toekomstige onderdoorgang het beste voorstellen als een soort ‘laaggelegen dubbel viaduct’, waar automobilisten uiteindelijk onderdoor rijden, terwijl de trein er overheen rijdt. De zogenaamde ‘brugdekken’ vormen als het ware het plafond voor de onderdoorgang, waar de treinsporen overheen worden gelegd. Deze brugdekken worden op locatie gemaakt, om deze vervolgens in april van dit jaar op hun plek te schuiven.

Werkzaamheden voormalige Profile terrein

Op het voormalige terrein van de Profile Tyrecenter heeft u de afgelopen maanden kunnen zien hoe hier het werkterrein van aannemer Mobilis is ontstaan.  Sinds november 2023 zijn ze hier gestart met het bouwen van de ondersteuningsconstructie, het plaatsen van de bekisting en het aanbrengen van het wapeningsstaal. De bekisting vormt hierbij de mal waarin het dek wordt gestort. De zogenaamde wapening van staal zorgt voor de sterkte van het dek.

Storten van brugdekken

Op 24 januari en 30 januari zijn de brugdekken gestort. Dit betekent dat de mallen gevuld zijn met beton. Daarna zijn deze gevlinderd. Dit is het opschuren van de brugdekken. Hieronder ziet u enkele foto’s van de werkzaamheden.

 

 

Project Vierpaardjes is een samenwerking met