Update: inschuiven dak onderdoorgang succesvol verlopen
vrijdag 19 april 2024

De afgelopen week stond in het teken van het inschuiven van de nieuwe onderdoorgang Vierpaardjes. Op donderdagavond 18 april was het zover en is het dak van deze onderdoorgang op zijn plaats geschoven. Een hele intensieve en precieze, maar geslaagde klus.

Begrip en vertrouwen

Wethouder Erwin Boom: ”Afgelopen weekend was de meeste overlast te verwachten. Gelukkig is alles uitstekend en volgens planning verlopen. Ik wil vooral de directe omwonenden danken voor het begrip en vertrouwen. Alles wat er gebeurt en te zien is, zie je maar eens in de zoveel jaar en kan dan ook op buitengewone interesse rekenen van vele inwoners. Ga dus vooral ook eens een kijkje nemen op de kijkerstribune aan de Broekestraat om dit met eigen ogen te aanschouwen.”

Unieke gebeurtenis

Veel omwonenden namen een kijkje bij deze toch wel unieke gebeurtenis. Twee tunnelbakken met samen een gewicht van 300 ton, werden met tien meter per uur ingeschoven. Uiteindelijk lagen de tunnelbakken na 4,5 uur op zijn plek. Tot in 2025 werken we nog verder aan de bouw van de tunnelbak die gaat zorgen voor een veiliger, betrouwbaarder en beter bereikbaar Venlo, waar fietsers en voetgangers gescheiden van snelverkeer en hulpdiensten door het gebied kunnen reizen.

Regiodirecteur van ProRail Dimitri Kruik vertelt: “Stap voor stap wordt de indrukwekkende bouw van de onderdoorgang gerealiseerd. Een werk met veel impact midden in Venlo, dat alleen door de goede samenwerking met alle partijen kan plaatsvinden.”

Treinverkeer

Na het inschuiven van het dak van de onderdoorgang wordt het spoor weer opgebouwd. Vanaf maandag 22 april rijden de treinen weer tussen Venlo en Roermond. Vanaf 25 april rijden er weer treinen vanuit Venlo naar Mönchengladbach en Düsseldorf.

Project Vierpaardjes is een samenwerking met