Gewijzigde verkeerssituatie – vanaf oktober 2023
maandag 24 juni 2024
Fase 1

In deze fase van het project start aannemer Mobilis met het voorbouwen van tunneldekken aan de westzijde van het spoor. Daarvoor gebruiken ze de werkterreinen op het voormalige Profile-terrein en de voormalige Guliksebaan 1 en 3. Om dit mogelijk te maken wordt de reguliere rijroute aan de westzijde van het spoor over de Amnesty Internationalstraat, de Guliksebaan en de Broekestraat vervangen door een tijdelijke weg. Deze weg wordt een ‘bypass’ genoemd.

Auto’s en vrachtverkeer

Op de tekening is deze bypass voor auto’s in grijs aangegeven. Aan de overzijde van het spoor rijdt u met de auto nog de reguliere route over de Vierpaardjes. De bypass is niet geschikt voor vrachtwagens en fietsers. Het vrachtverkeer wordt daarom omgeleid.

Fietsers

Voor fietsers geldt in totaal twee jaar een tijdelijke situatie. Op de kaart is deze in roze aangegeven. Aan de westzijde van het spoor (Guliksebaan, Amnesty Internationalstraat) loopt de tijdelijke route voor fietsers vrijwel parallel aan de tijdelijke route voor auto’s.¬† Aan de oostzijde van het spoor is de Vierpaardjes niet meer toegankelijk voor fietsverkeer. Fietsers worden daarom omgeleid via de Willem van Bommelstraat en de Kaldenkerkerweg. Op het kruispunt tussen de Willem van Bommelstraat en de Kaldenkerkerweg zorgt een stoplicht voor een veilige oversteek. Dit stoplicht zal hier gedurende de fietsersomleiding (twee jaar) blijven staan.

Verkeer van en naar de Onderste en Bovenste Molen

De route voor verkeer van en naar de Onderste en Bovenste Molen zal wijzigen. De kleine spoorwegovergang is dan niet meer te bereiken via de straat Vierpaardjes. In plaats daarvan zal bestemmingsverkeer inrijden via de Kaldenkerkerweg, gevolgd door de Willem van Bommelstraat. Vice versa via de Willem van Bommelstraat РHertog Albertstraat РVan Aragonstraat richting  Kaldenkerkerweg. Dit geldt zowel voor de tijdelijke situatie als voor de eindsituatie.

En daarna?

In het voorjaar van 2024 zal de situatie ook voor autoverkeer aan de zijde van de Vierpaardjes wijzigen. Dit is te zien in de afbeelding genaamd ’tijdelijke verkeerssituatie – fase 2′. Voor vrachtverkeer is de tijdelijke weg dan nog steeds niet geschikt. De eindsituatie is zichtbaar op de laatste afbeelding, getiteld ‘eindsituatie’.

Fase 2
Eindsituatie

Project Vierpaardjes is een samenwerking met