Fotoverslag: werkbezoek gemeenteraad Venlo
dinsdag 23 juli 2024

Op vrijdag 23 februari bracht een groep raadsleden uit de gemeenteraad van Venlo een werkbezoek aan het bouwterrein bij spoorwegovergang Vierpaardjes. Vanuit verschillende politieke partijen was er een afvaardiging gestuurd. De middag begon met een presentatie over het project en de voortgang in de bouwkeet van aannemer Dura Vermeer. Deze presentatie werd verzorgd door het projectteam Vierpaardjes. De raadsleden toonden hun betrokkenheid met het stellen van vragen op alle niveaus; van strategische vraagstukken tot vragen over uitlaatstroken voor honden.

Daarna werd iedereen meegenomen op een wandeling langs het bouwterrein. Ter plekke kregen de raadsleden meer toelichting over de werkzaamheden. De wandeling liep ook via de Willem van Bommelstraat. Deze is als onderdeel van het project in 2023 in samenwerking met bewoners opnieuw ingericht. Een van de bewoners die mee heeft gedacht, kwam nog even kort naar buiten om zijn ervaringen te delen. Hij vertelde de gemeenteraad ook meer over zijn rol als lid van het Buurtteam Vierpaardjes.

Raadsleden gaven aan het belangrijk te vinden om niet alleen betrokkenheid te laten zien in de raadszaal, maar ook daarbuiten. Een werkbezoek op locatie maakt de uiteindelijke impact van een raadsbesluit zichtbaar en tastbaar. Het bezoek werd uiteraard afgesloten met een groepsfoto.

 

Project Vierpaardjes is een samenwerking met